פאני מיי ופרדי מאק אינם צמד קשישים מבית אבות בפלורידה, כפי שבטח חשבתם.
מדובר בחברות ענק למשכנתאות.
בארצות הברית של אמריקה.
צמד החמד, פאני ופרדי הלכו והשתובבו בחצר האחורית. ועכשיו הם בסכנת קריסה. השוק החפשי הוכיח את יעילותו. מי שלוקח סיכונים מיותרים, מפסיד. זה שם המשחק בקפיטליזם, הלא כן?
לא.
הרגולטור, זה שלא נותן לעסקים לעבוד כמו שצריך ולצל את הרוח היזמית, יחד עם הממשלה , שלא יודעת לנהל כלום שום מאום, הלאימו את הסוררים.
ועכשיו בואו ונחזור כולנו ביחד – ממשלת ארצות הברית הלאימה שתי חברות ענק.
גיא רולניק בסוג של חשבון נפש (ותודה למגיב מס' 1 על ההפניה)
הרווחים הם שלי.ואם אני מפסיד,ההפסד הוא של הציבור הנאלץ לשלם.
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1004796.html
קפיטליזם – בגאות, סוציאליזם – במשבר
בעקבות הטור שפירסמנו כאן בשבוע שעבר הגיעו למערכת TheMarker פניות רבות של קוראים שביקשו להבין טוב יותר מדוע אנחנו כה מוטרדים מסיפורן של האחיות Fannie Mae ו-Freddie Mac – שני הבנקים הענקיים למשכנתאות שכמעט קרסו לפני שבועיים. הנה ניסיון לענות על כמה מהשאלות שהתעוררו.
תגובה 7 .אזרח.
אני חושב שתמצא את הקישור הבא מעניין:
http://www.capitalism.co.il/wordpress-he/?p=709
המאמר שציטטת מלהטט איכשהו כדי להוכיח שבסופו של דבר הממשלה אשמה
זה נכון שממשלת ארצות הברית אשמה, אבל הוא מתעלם מההקשר של ממשלה ששבויה בפרדיגמות של שוק חפשי, ונזכרת בתפקידה הממשלתי רק כשהכל קורס
הוא ממש לא מלהטט. פרדי ופאני היו בנקים ממשלתיים בתחפושת פרטית (ועכשיו נגמר פורים אז התחפושת חזרה לבוידעם). הממשלה כאן דחפה בצורות שונות כסף לשוק, השוק עשה מה שהוא יודע לעשות עם הכסף (קרי – השקעה לפי האיתות "משהו טוב קורה בנדל"ן"), וכשלבסוף התברר שלהשקעות אין כיסוי (למרות שלכאורה יש להן "כיסוי ממשלתי") באה הממשלה ומלאימה ובאים כל מיני עיתונאים ואומרים – צריך לרסן את השוק.
אם הייתי קצת יותר פרנואיד מכפי שאני בדרך כלל הייתי חושב שיש כאן קונספירציה ממשלתית שמטרתה לגרום לציבור לדרוש מהממשלות להלאים חברות פרטיות…