זו הכלכלה טמבל, או שלא

 

קרן המטבע הבינלאומית אומרת שהמצב בישראל נפלא. ממש מצוין

ביצועי כלכלת ישראל ב-2007 היו טובים בצורה יוצאת דופן בשל מדיניות התקציב האחראית של ממשלת ישראל ובשל מדיניות הריבית הנכונה של בנק ישראל – כך נאמר בדיון שנערך במועצת המנהלים של קרן המטבע הבינ"ל (IMF) באחרונה. אתמול פירסמה ה-IMF דו"ח חיובי מאוד על כלכלת ישראל.

כך מספר לנו מוטי בסוק בדה-מארקר של יום ששי. הם מאד מרוצים – כך הוא מספר:

הדו"ח מדגיש כי לאור הביצועים היוצאים מהכלל של המשק בשנה האחרונה, על קברניטי הכלכלה הישראלית להמשיך במדינות האחראית שלהם ב-2008. לדברי מחברי הדו"ח, לצד הניהול הנבון, ישראל נהנתה ב-2007 מהצמיחה העולמית חסרת התקדים.

צמיחה זה נפלא,  צמיחה זה מצוין. הלא כן? הצמיחה גדולה ונפלאה כל כך שלא נוכל ללכת במדרכות מרוב צמחים. וכולם יהנו.

אז זהו, שלא.

ביטוח לאומי מתעקש לקלקל לנו את החגיגה. כך מספר לנו חיים ביאור באותו עתון ממש, מעבר לדף

40% מהעניים הם אנשים עובדים.

למרות השיפור בכל המדדים הכלכליים במשק הישראלי, בעיקר העלייה בשכר המינימום והתרחבות התעסוקה, ממדי העוני בישראל לא השתנו ב-2007. לפי דו"ח המוסד לביטוח לאומי, בראשות המנכ"לית החדשה אסתר דומיניסיני, בישראל חיים כיום 1,674,800 איש מתחת לקו העוני – עלייה של יותר מ-20 אלף לעומת 2006.

כן. כך טוענת בעצמה המנכ"לית הקודמת של שירות התעסוקה.

מהדו"ח עולה כי ההחמרה במימדי העוני מקיפה לא רק מובטלים ונתמכי ביטוח לאומי, אלא גם אנשים עובדים. מספר המשפחות עם מפרנס אחד המצויות מתחת לקו העוני ב-2007 היה 168 אלף, לעומת 162 אלף משפחות ב-2006, בעוד שמספר המשפחות עם שני מפרנסים המצויות מתחת לקו העוני עלה ל-23 אלף, לעומת 21 אלף ב-2006. פירוש הדבר שכ-40% מהעניים בישראל נקלעו למצבם על אף שהם עובדים

 

ההסברים ידועים. שכר מינימום, עובדי קבלן.

"נקלעו למצבם" הם אומרים, כאילו זו מין גזירת טבע כזו, או סתם ענין של חוסר מזל. כמו להתקע בפקק בגשם. הקברניטים מהידיעה הקודמת יכולים להיות רגועים.

 

 

One comment

התגובות סגורות.