מה השעה?

עשר ועשרה

כצפוי, פסטיבל שעון הקיץ חוזר. קודם כל גילוי נאות – אני בכלל ממקימי התנועה נגד שעון קיץ, מטעמים גיאוגרפיים תרבותיים וסוציאליים. אני  בכלל ממליץ לעבור לשעון חורף באוגוסט. זה יחסוך המון אנרגיה בהפעלת המזגנים.  אף אחד לא מזכיר את הגשם שירד זלעפות עת החליפו את השעון ל"שעון קיץ". אודה ולא אבוש, אני בכלל לא מבין את הפולמוס סביב שעון החורף ויום הכיפורים, ממש כפי שאני לא מבין את תנועת המחאה המשונה "להתעלם משעון הקיץ".  השמש זורחת ושוקעת בלי להתייחס כלל וכלל למכשירים הקטנים היושבים על זרועותיכם. רוצים לראות יותר אור, תנסו הארי קרישנה, או לחילופין תלכו הביתה בארבע. ואתם הצמים בים כיפור, פשוט תקומו שעה יותר מאוחר. זה הכול.

כן, אני יודע שהמלצתי בעניין אוגוסט נשמעת כמו בדיחה מוצלחת במיוחד מבית מדרשו של המחבר, לפיה שעון חורף יקרר אתכם במקום מזגן, שנינה מארץ השנינות. ולא היא. בYNET מתפרסם מחקר הקובע את מה שידעתי מזמן – שעון הקיץ אינו אלא מטרד קפיטליסטי שנועד להטריד את מוחם של הבריות, לגרום להם לקום שעה קודם ולהפריע לאלה שרוצים לרכוב על אופניהם באור יום ולא בחושך לילה.

וכך מספר לנו יאיר ברק

החוקרים ביססו את ממצאיהם על בחינת שמונה מיליון חשבונות חשמל ביתיים אמיתיים של כ-850 אלף יחידות דיור בשני אזורי הזמן במשך כל ימי שעון הקיץ. כך הם הגיעו למסקנה הלא מפתיעה כי צריכת החשמל באזור שעון הקיץ היתה גדולה יותר באחוז אחד בממוצע על-פני כל התקופה, מאשר באזור נטול שעון קיץ. בימי הסתיו גדלה צריכת החשמל אף יותר – בין 2 ל-4 אחוזים. החוקרים מצאו כי שעון הקיץ הקטין אמנם את צריכת החשמל למאור, אך הגדיל את צריכת החשמל לקירור הבית בסוף הקיץ וחימומו בבקרים של תחילת הסתיו באינדיאנה.

יש גם לינק למחקר עצמו.

מה מסתבר, את הרעיון הנואל לעשות שעון קיץ המציא בנג'מין פרנקלין. (יש להניח שזה קרה אחרי שהכה אותו הברק), מי שהמציא את הסיסמה המשעבדת Time Is Money והציע להעיר את תושבי העיר באמצעות תותחים, שלא יישנו הבטלנים.

אז די לדיכוי, הקץ לאור המעצבן. מעתה – שעון חורף – כל השנה.

3 Comments

  1. לובה

    בערב יום כיפור, דווקא הייתי מעדיפה שעון קייץ. כי אני כל פעם לחוצה להספיק את כל ההכנות ולסיים את הסעודה ברוגע.

    נכון, שלקום מוקדם – זה פתרון, אבל לאלה שעובדים בערב חג – זה ממש לא פתרון. ברוך השם, השנה אין לי בעיה כזאת.

  2. פינגבק:7.9.2010 « מה אני קוראת

התגובות סגורות.